Alca dlouhodobě podporuje mladé instalatéry, ať už prostřednictvím školení, která učňům poskytuje, nebo pomocí materiálů pro praktickou výuku, které dodává školám. Kromě toho se stala partnerem soutěže Učeň instalatér, kterou každoročně pořádá Cech topenářů a instalatérů ve spolupráci se SŠ Polytechnickou Brno, Jílová.

Největší učňovská soutěž v republice

Letošní, 26. ročník soutěže se konal v rámci Stavebního veletrhu v Brně, který proběhl 23.-26.4. Jedná se o největší soutěž mladých řemeslníků v České republice. Po sérii školních a krajských kol se ve finále utkalo 25 nejzručnějších instalatérských učňů republiky, aby si vyzkoušeli instalaci WC modulů i montáž vodoměrů či plynoměrů. Alca, jako jeden z partnerů, věnovala do soutěže jak materiál pro montáž, tak odměny pro výherce. Soutěžící si tedy mohli vyzkoušet montáž Alca modulů tak, jako by byli na skutečné stavbě. A jak se jim s našimi moduly pracovalo? “Modul Alca jsem měl v rukách poprvé, takže v tomto směru to pro mě byla premiéra, ale podle návodu jsem všechno zvládl úplně bez problému,” prozradil jeden ze soutěžících. Vyhlášení výsledků proběhlo 26.4.2024 a Alca byla u toho. “Jako velká firma cítíme společenskou odpovědnost, kterou se snažíme naplňovat. Podpora školství nám dává hluboký smysl, protože na vzdělání, ať už se bavíme o praktickém nebo teoretickém, stojí úspěšná společnost, potažmo stát,” komentoval Petr Neumann z oddělení marketingu, který se slavnostního vyhlášení zúčastnil.

Největší učňovská soutěž v republice

Alca pomáhá školám

Vychovávat mladé kvalitní řemeslníky je výhodné pro všechny - absolventi začínají s jistotou ve svém řemesle, dodavatel se může spolehnout, že jeho produkty jsou instalovány profesionálně, čímž se prodlouží jejich trvanlivost, a investor získává kvalitní zboží, které bude dlouhá léta sloužit k jeho pohodlnému životu. To jsou vize projektu Alca školám, který se naplno rozběhl v loňském roce. Alca finanční a materiální podporou kompenzuje nedostatky českého a slovenského školství způsobené dlouhodobým finančním podhodnocením celého resortu. Partnerství v soutěži Učeň instalatér bylo další příležitostí k prohloubení spolupráce mezi Alcou a školami.

Jak se mladým instalatérům pracuje s moduly Alca? Rozhovor najdete Facebooku.

Alca pomáhá školám