Společnost Alcadrain, aktuálně největší středoevropský producent sanitární techniky, slaví 25 let od svého vzniku. Firmu založili manželé Radka Prokopová a František Fabičovic pod původním názvem Alcaplast v Břeclavi. „Začínali jsme se čtyřmi zaměstnanci lisovat armatury v podstatě v garáži. Dařilo se nám, protože jsme vyráběli daleko levněji a kvalitněji než konkurence. Dnes roční tržby Alcy dosahují tří miliard korun a zaměstnáváme bezmála tisícovku lidí,” shrnul František Fabičovic, spolumajitel Alca Group. Do skupiny nyní komě Alcadrainu patří též výrobce potrubních systémů FV Plast a výrobce modulárních systémů Alcafix. Produkty Alca se vyvážejí do více než 70 zemí světa.

Alca od počátku podniká dle principů udržitelnosti. Usiluje o čistou výrobu, při níž vzniká jen minimální množství odpadu, v ideálním případě pak žádný. Produkty jsou vyrobeny ze 100 % recyklovatelných materiálů a ve výrobě se daří znovu využít až 90 procent odpadu. Ten, který společnost nedokáže recyklovat, třídí a nechává ekologicky zpracovat specializovanými firmami. Skupina se též zasazuje o efektivní nakládání s energiemi. Na střechách všech výrobních hal postupně umisťuje fotovoltaické elektrárny.

U příležitosti oslav 25. výročí proběhne 20. května v prostorách společnosti Alca den otevřených dveří, na který je srdečně zvána široká veřejnost. „Všichni se budou moci na vlastní oči přesvědčit, že výroba u nás probíhá v moderních prostorách s pomocí vyspělých technologií, a to včetně robotů,” uvedla akci Radka Prokopová.

depo-vecerni-2_alca
depo-vecerni-2_alca
hala
hala
hala_e_02
hala_e_02
lanzhotska
lanzhotska
_68c7861
_68c7861
_irl3187
_irl3187
_mg_6410_v4
_mg_6410_v4