Best of Realty je synonymem úspěchu v oblasti nemovitostí. Soutěž nejlepších developerských projektů se letos konala již po pětadvacáté. Slavnostní vyhlášení výsledků pro rok 2023 proběhlo minulý týden v pražském Foru Karlín. Jako každoročně byly oceněny ty nejúspěšnější developerské počiny České republiky. A my jsme byli u toho.

Po boku těch nejlepších

Slavnostního galavečera se zúčastnila majitelka Alcy Radka Prokopová v doprovodu dvou členů pražského obchodního týmu Marka Zelenky a Lukáše Pytlíčka. Projekty byly rozděleny do 6 různých kategoriío vítězství jich usilovalo více než 80. Alca se jako dodavatel přímo účastnila hned několika vítězných projektů. Například Masaryčka skupiny Penta, Port7 společnosti Skanska, Fragment společnosti Trigema, projektu Parvi Cibulka či Jinonický dvůr. Alca dodávala sanitární techniku do těchto, ale i do řady dalších nominovaných projektů.

„Podílet se na něčem, co má úspěch, je vždycky radost. Zároveň je to i jasný signál, že Alca je dobrým partnerem, na kterého se lze spolehnout. Všem oceněným srdečně gratuluji, obzvlášť Petru Paličkovi ze společnosti Penta, který byl během večera uveden do síně slávy. Těším se na další spolupráci,“ říká Radka Prokopová. „Dodávali jsme do objektů produkty od WC modulů až po venkovní drenážní žlaby. Developerské projekty jsou pro nás vždy zajímavou příležitostí. Když se ale jedná o tak zdařilé, je to pro nás i příjemná zpětná vazba,“ doplňuje Marek Zelenka.

Po boku těch nejlepších

Prestižní soutěž s více než 20letou tradicí

Soutěž Best of Realty — Nejlepší z realit vznikla v roce 1999 a od data svého založení mapuje a transparentním způsobem hodnotí a oceňuje nemovitosti realizované na území České republiky, které byly nově vybudovány či prošly zásadní rekonstrukcí. V soutěži Best of Realty — Nejlepší z realit jsou oceňovány projekty, které významným způsobem reprezentují úspěchy a schopnosti architektů, stavitelů, projektantů, developerů a v neposlední řadě i realitních agentů při jejich prodeji či pronájmu. O jejich výběru a konečném pořadí rozhoduje odborná porota, která svoje odůvodnění veřejně prezentuje, médiím poskytuje v tiskové zprávě.

Více o soutěži si můžete přečíst zde: Prestižní soutěž s více než 20letou tradicí | Best of Realty

Prestižní soutěž s více než 20letou tradicí

Masaryčka

Projekt Masaryčka společnosti Penta se umístil na 1. příčce v kategorii Administrativní centra. Jedná se o návrh světoznámého studia Zaha Hadid Architects. Se svojí nezaměnitelnou zlatou fasádou vtiskne novou tvář okolí Masarykova nádraží v Praze, jež bylo donedávna brownfieldem. Nabídne možnosti pro komerční i administrativní využití.

V objektech najdete WC moduly, tlačítka, venkovní žlaby a výpusti společnosti Alca.

Pokud se chcete o projektu dozvědět více, navštivte: Masaryčka spojuje (masarycka.com)

Masaryčka

Port7

Port7 je multifunkční komplex vytvořený společností Skanska na místě brownfieldu v pražských Holešovicích. V kategorii Administrativní centra si odnesl 2. místo. Porota ocenila zdařilou revitalizaci zanedbaného prostředí kolem řeky Vltavy. Komplex budov nabídne byty, kanceláře, prostory pro volnočasové aktivity i gastronomii. Součástí je také dvouhektarový veřejný prostor s říční promenádou, novou náplavkou a lávkou pro pěší.

V budovách se nacházejí WC moduly, tlačítka, sifony a  výpusti od společnosti Alca.

Více o projektu Port7: Port7 by Skanska | www.skanska.cz

Port7

Fragment

1. místo v kategorii Rezidenční projekty většího rozsahu získal projekt Fragment developerské společnosti Trigema, jenž se nachází v Karlíně v Praze 8. Oceněn byl především za výjimečnou architekturu, kvalitní zpracování, promyšlené detaily a inteligentní technologie řízení celého domu i jednotlivých bytových jednotek. Pyšní se nevšedním architektonickým ztvárněním podtrženým uměleckými díly Davida Černého. Tento rezidenční komplex získal ocenění také v kategorii Environmentální projekt roku.

Také ve zdejších bytech najdete sanitární techniku společnosti Alca.

O projektu Fragment: Fragment | Prémiové byty k pronájmu v Karlíně (frgmnt.cz)

Fragment

Parvi Cibulka

Také v pražských Košířích vyrostl rezidenční objekt, který si zasloužil cenu v kategorii Rezidenční projekty většího rozsahu. Jedná se o dílo developera YIT Stavo s.r.o. a porota jej postavila na 2. místo. Ocenila cit, s jakým byl zachován původní, industriální ráz objektu, neboť se jedná o bývalou továrnu.

Alca byla hlavním dodavatelem sanitární techniky.

PARVI Cibulka – bydlení s industriální duší | YIT Česká republika

Parvi Cibulka

Jinonický dvůr

3. místo ve stejné kategorii získal rezidenční projekt Jinonický dvůr, který vznikl ve spolupráci společností CREDITAS Real Estate a  DIFESA a.s. Také zde porota pozitivně ohodnotila snahu investorů o uchování tradičního vzhledu lokality. Intimní charakter bydlení dýchá atmosférou starých Jinonic.

Sanitární techniku v bytech zajistila Alca.

Více na stránkách: www.creditasre.cz/projekty/jinonicky-dvur

Jinonický dvůr