Historicky největší tornádo na našem území zasáhlo nejcitelněji právě náš region. Tedy Břeclavsko a Hodonínsko – a s tím také obce, v nichž žijí naši zaměstnanci se svými rodinami.

Už včera, bezprostředně po živelné katastrofě, jsme kontaktovali všechny naše zaměstnance v nejpostiženějších obcích a domluvili jsme se s nimi na konkrétní formě pomoci – některým jsme zajistili vůz, jiným plachty nebo další materiální pomoc. Od brzkého rána je na místě třicet našich lidí z řad techniků a údržbářů, kteří jim pomáhají se vším potřebným.

Poškozeným rodinám jsme také nabídli zázemí v podobě pokojů, v nichž mohou dočasně bydlet. Catering a jídlo, se kterým jsme počítali pro dnešní zaměstnaneckou Sabrage party (již jsme logicky zrušili), jsme dali záchranným složkám, které se v celé oblasti pohybují. Všechny naše aktivity koordinujeme také se záchrannými složkami a Jihomoravským krajem, aby celá záchranná akce probíhala co nejrychleji a nejefektivněji.

Oba majitelé, Radka Prokopová a František Fabičovic, také slíbili finanční pomoc rodinám v nouzi a zřídili transparentní účet 217609853/0300, na nějž vložili 1 000 000 Kč. Prostřednictvím tohoto účtu mohou i zaměstnanci přispět svým kolegům, kteří se ze dne na den ocitli bez střechy nad hlavou nebo mají poškozené domy.

Samotná centrála společnosti, výrobní haly ani administrativní zázemí Alcaplastu nebyly tornádem bezprostředně poškozeny. Přesto momentálně naše činnost funguje v omezeném módu, protože rozumíme potřebám našich zaměstnanců trávit čas s rodinami a řešit aktuální situaci. Jsme rodinnou firmou, která vyrostla za 23 let naší existence zejména díky lidem z Břeclavska a Hodonínska. Máme tento region v srdci a záleží nám na tom, aby byl co nejdříve znovu v kondici. Všem našim obchodním partnerům, zaměstnancům i přátelům děkujeme za mimořádnou vlnu účasti, kterou nám projevují – a zároveň budeme rádi, když přispějí společně s námi na transparentní účet, jenž jsme zřídili ve prospěch poškozených.

Číslo účtu pomoci zaměstnancům: 217609853/0300 (IBAN CZ7203000000000217609853)

Držte se a díky všem.