Letos budeme součástí největší výběrové přehlídky designu a módy ve střední Evropě – veletrhu Designblok

Designové výrobky Alca, luxusní prostory, česká rodinná firma - to jsou důvody, proč jsme se rozhodli zapojit do projektu Designblok 2022. Navštivte nás v termínu od 5. do 9. října a přesvědčte se na vlastní oči o prvotřídní kvalitě i luxusním designu produktů ALCA.

Nová vzorkovna v pražských Holešovicích nyní přináší zcela nový zážitek při výběru našich produktů. Najdete zde vybraný sortiment skupiny Alca Group, který lze využít do každého projektu – a to jak sanitární techniku ALCA, potrubní systémy FV Plast, tak i systémové stěny Alcasystem. Pro architekty je k dispozici například kompletní přehled nerezových designových programů, ovládacích tlačítek nebo designových žlabů a roštů. Ať už preferujete minimalistický design nebo hledáte do koupelny naopak dominantní prvek, v showroomu si přijdete na své.

Architektonický skvost od autorů Stanislava Fialy a Ivanky Kowalski

Autorem budovy je Stanislav Fiala, o interiérový design se postarala Ivanka Kowalski. Dům patří mezi dominanty pražských Holešovic. Patra budovy jsou propojena dominantním schodištěm. To prorůstá až do vnitrobloku se zahrádkou. V prostorech naleznete originální prvky jako záměrně nedokončené koupelnové stěny v přízemí nebo lustr z WC nádržek. Součástí expozic jsou splachovací tlačítka FLAT, která získala prestižní ocenění Red Dot Award nebo bezdotyková tlačítka Night Light, která se pyšní první cenou v soutěži iF Design Award. Pod vzhledem tlačítek je autorsky podepsaná architektka a designérka Barbora Škorpilová.

Vinařství Obelisk

Své zastoupení v podobě stylového vinného koutku v showroomu našlo i Vinařství Obelisk. Milovníci vína mohou posedět u masivního dubového stolu nebo si dát skleničku v zahradě.

Něco málo o Designbloku

Designblok (Prague International Design Festival) je největší výběrová přehlídka designu a módy ve střední Evropě. Její historie sahá do konce 90. let, přesněji do roku 1999, kdy jej založila Jana Zielinski a Jiří Macek, ředitelé pořádající agentury Profil Media. Jedná se o jedinečnou příležitost prezentace tvorby a novinek předních značek, designérů a výrobců z různých koutů Evropy. Designblok každoročně přiláká více než 50 000 návštěvníků z České republiky i zahraničí.

Designblok